Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

12.10.2021 09:37

Відповідальний крок - вибір майбутньої професії

61652dbac36c6__Дизайн-без-названия.jpg

З  метою поглиблення у процес вибору майбутньої професії дітей,  11 жовтня   фахівчиня Мирноградського міського центру зайнятості  Ірина Молодоря провела профінформаційний груповий захід в рамках функціонування молодіжного клубу «Територія розвитку» для учнів 8-х класів шкіл м. Мирноград.

Впродовж заходу присутнім було презентовано сайт Державної служби зайнятості, платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри, платформу «Моя професія: консультаційна мережа». Також учні отримали інформацію про весь спектр  послуг, які  надає служба зайнятості.

Під час онлайн гри школярі  дізналися про професійно-важливі якості, властиві людям різних професій, розширили знання про світ професій у вигляді міні-вікторини виконуючи різноманітні завдання та ознайомились з факторами, які впливають на вибір професії. Підлітки із задоволенням ділились, ким вони хочуть стати, коли виростуть, та чому обрали саме таку спеціальність. Після успішного проходження всіх етапів гри учням було запропоновано відвідати центр зайнятості та пройти тестування.

У своєму зверненні до старшокласників профконсультант зазначила: «Якщо бажаєш досягти успіхів в роботі, потрібно любити те, що виконуєш, незалежно від сфери в якій працюєш. Коли робота приносить задоволення ми не помічаємо скільки тратимо часу на її виконання».