Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

13.10.2021 15:50

Твій вибір в твоїх руках

6166d69bdba20__Дизайн-без-названия.jpg

Проблема вибору професії рано чи пізно постає перед будь-яким школярем, саме тому 12 жовтня фахівці Мирноградського міського центру зайнятості  організували презентацію  навчальних закладів для учнів 9-х класів  загальноосвітніх шкіл Мирнограда. Захід відбувся у режимі zoom – конференції на платформі Молодіжного центру «Рух».

«До вибору професії потрібно підходити серйозно та обдумано. Не буває поганих професій, головне – бути затребуваним на ринку праці та мати можливість професійній самореалізації», - зазначила начальниця відділу активної підтримки безробітних Ганна Майборода відкриваючи захід.

Під час зустрічі  представники навчальних закладів зокрема, Донбаський державний коледж технологій та управління, Український державний університет залізничного транспорту , Донецький національний технічний університет, Азовський морський інститут  Національного університету «Одеська морська академія» презентували  свої навчальні заклади. Проінформували  учнів  про умови вступу, перелік спеціальностей та організацію навчання.Старшокласники цікавилися правилами вступу, професіями, які можна здобути, умовами навчання та проживання, перспективами працевлаштування та кар’єрного росту.

 Фахівці служби зайнятості ознайомили школярів з професіями, які користуються попитом на сучасному ринку праці, з формулою правильного вибору фаху та помилками, які можуть трапитись при виборі професійного майбутнього. Кожна професія висуває певні вимоги до людини. Для визначення схильності до того чи іншого виду діяльності дев’ятикласники були запрошені пройти  тестування на професію.

Зрозуміти, ким саме ти хочеш бути, і змінити своє життя іноді не просто, але необхідно. Тож, сподіваємося, що наші поради щодо розуміння того, що потрібно рухатись вперед, і як це правильно зробити стануть школярам у нагоді. І саме подібні заходи необхідні молоді, адже живе спілкування – це можливість зорієнтуватися в виборі свого професійного майбутнього.

6166d699c1034.jpg 6166d699d875e.jpg