Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

21.10.2021 15:54

Місцеві бюджети Донеччини щомісяця отримують більше мільярду гривень на потреби громад

6171631ccdfcc__9.jpg

10 млрд 392 млн гривень податкових надходжень отримали місцеві громади регіону за 8 місяців 2021 року, що на 2 млрд грн, або на 24% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Таким чином, в середньому щомісяця до місцевої казни надходить майже 1,3 млрд гривень. Таке збільшення надходжень, передусім, є результатом плідної співпраці працівників територіальних органів Податкової Донеччини з місцевими громадами, платниками податків та органами місцевого самоврядування.

Як завжди, перша позиція у формуванні бюджетів належить податку на доходи фізичних осіб – 70% від загального збору. За вісім місяців поточного року надійшло 7,2 млрд грн зазначеного податку.

Друге місце в наповненні місцевої казни у поточному році зайняв земельний податок. Цьогоріч його надійшло вже майже 860 млн грн, що складає 8% від загального збору.

Третя сходинка у наповненні місцевих бюджетів області належить підприємцям області, що обрали спрощену систему. Ними з початку року перераховано до бюджету єдиного податку більше 742 млн грн, або 7% від загального збору.


Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook: fb.com/TaxUkraine; www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал: t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube: youtube.com/TaxUkraineyoutube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot