Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

20.05.2024 16:28

В Мирноградській громаді успішно завершено проект зі створення інтерактивних «Класів безпеки»

664b51ed66241__klasy-bezpeky.jpg

З кінця 2023 року в Мирноградській громаді стартував проєкт зі створення нового освітнього простору «Класи безпеки «Подбай про себе», який впроваджувався в рамках спільної ініціативи відділу освіти, ДСНС, органу місцевого самоврядування, громадської організацію «Харчовий кластер Східної України».

Зазвичай реалізація ініціатив та проєктів, особливо які направлені на безпеку та соціальну згуртованість громади, це дуже цікавий процес, який об’єднує спільноту, спонукає приймати важливі рішення. В умовах повномасштабної війни, коли територія наближена до лінії фронту, процес реалізації та впровадження проєктів дуже ускладняється. Розуміючи важливість отримання знань мешканцями, особливо дітьми щодо дій у надзвичайних і небезпечних ситуаціях, робочою групою з реалізації проєкту зазначена ініціатива була реалізована в повному обсязі.

На сьогодні, в рамках проєкту отримано обладнання для облаштування спеціально оснащених інтерактивних класів на базі двох шкіл Мирноградської громади та он-лайн простору в «учбовому класі» територіального підрозділу ДСНС з метою підготовки та вивчення учасниками процесу питань цивільного захисту, правил пожежної, мінної, особистої безпеки, надання домедичної допомоги, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Наразі, виходячи з умов освітнього процесу, при якому застосовується дистанційна форма навчання, для дітей та мешканців різної вікової категорії застосовуються різноманітні форми онлайн середовища та комунікацій. Так, наприклад, розмовні онлайн-зустрічі та онлайн-платформи з міськими безпековими службами, розмовні зустрічі із медичними працівниками та військовими, ігрові квести та ребуси, презентації та відеоролики, і багато іншого.

Завдяки таким засобам створюється навчальне середовище, що формує культурну безпечну поведінку у людей та допомагає зберегти життя.

Сподіваємось, що поліпшення військового становища в країні дозволить повністю використати отримане інтерактивне обладнання та насолодитися процесом навчанням!

Ініціативу «Створення нового освітнього простору «Класи безпеки «Подбай про себе» на базі двох шкіл Мирноградської громади та територіального підрозділу ДСНС України впроваджує ГО «Харчовий кластер Східної України» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проекту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».