Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

24.11.2021 16:08

Обирай професію без стереотипів

619e48653fd4a__Дизайн-без-названия-(1).jpg

22 листопада в рамках проведення Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти фахівцями Мирноградського міського центру зайнятості було проведено семінар-практикум для учнівської молоді шкіл Мирнограда на базі Міжшкільного ресурсного центру. Захід відбувся з метою розкриття інформації щодо можливостей професійної (професійно-технічної освіти) її важливості для економіки України та підвищення  престижу робочих професій.

Начальниця відділу активної підтримки безробітних Ганна Майборода проінформувала  школярів про стан та вимоги сучасного ринку праці, комплекс соціальних послуг, які надає служба зайнятості, онлайн-сервіси, актуальні професії на ринку праці.  Детально зупинилась на  профорієнтаційній платформі «Моя професія: консультаційна мережа», яка надає змогу дистанційного тестування.

«Вибір професії значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитись. Отже, основним завданням є підготовка до свідомого вибору майбутньої професії», - зазначила Ганна під час заходу.

Переглянувши відеоматеріали марафону  «Руйнуємо стереотипи» діти зрозуміли, що не існує суто «жіночих» або «чоловічих» професій. Головне усвідомити власну професійну спрямованість, визначити особисті інтереси, нахили, здібності, необхідні для опанування  певними спеціальностями, та порівняти ці знання із реальною ситуацією на ринку праці.

Особливістю заходу стало проведення майстер-класів  за професіями: «Швачка», «Токар», «Секретар», «Манікюрник», «Слюсар з ремонту автомобілів». Де діти мали змогу продемонструвати практичні навички та знання, які здобули під час навчання. Такі заходи надзвичайно важливі, адже вони підвищують зацікавленість молоді до широкого спектра популярних на сьогодні, перспективних професій, сприяють професійній обізнаності молоді, підвищують мотивацію до праці та подальший розвиток професійної орієнтації учнівської молоді, спрямованої на професійне самовизначення, ефективне навчання та працевлаштування.

619e483478800.jpg 619e483488875.jpg 619e48358f9d4.jpg 619e483609233.jpg