Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

20.12.2021 16:36

Продовжуємо співпрацю служби зайнятості та відділу пробації

61c0952316dc1__Дизайн-без-названия-(3).png

Сьогодні, в рамках меморандуму про співпрацю в  Мирноградському міському центру зайнятості провели черговий семінар для осіб, які перебувають на обліку в Мирноградському міському відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Донецкій області.

«Кожен, хто звертається до служби зайнятості отримує великий спектр послуг, який направлений на кінцеву адресну мету – працевлаштування шукачів роботи, які бажають працювати, але  активність самої особи – головне у процесі працевлаштування», – наголосила в своїй промові начальник відділу активної підтримки безробітних Мирноградського міського центру зайнятості Ганна Майборода.

Отож під час заходу учасники дізналися про соціальні послуги, які надає служба зайнятості, стан ринку праці в регіоні,  види та умови отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття, у тому числі одержання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, участь у грантових програмах, можливість пройти професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Також вона наголосила про можливість відвідати інформаційні та консультаційні семінари, різноманітні тренінги з питань пошуку роботи  та підібрати вакансію з єдиної бази даних вакансій по Україні.

Найважливішою умовою успішної соціальної реабілітації осіб даної категорії є їхнє працевлаштування та подальша трудова діяльність, тому присутні обговорили питання розвитку основних тенденцій та стан ринку праці. Ознайомилися з актуальними вакансіями та професіями, що користуються попитом. Також отримали компетентні відповіді на всі запитання які їх цікавили.