Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

18.08.2020 13:17

Спільний та комплексний підхід у вирішенні питань погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску – мета зустрічей, проведених податківцями з бюджетоформуючими платниками у Покровську

5f3bd671a4be2381306362.jpg

Нагальні питання погашення податкового боргу розглядалися під час ряду зустрічей з економічно активними та бюджетоформуючими підприємствами-боржниками, проведених сьогодні у Покровську керівниками підрозділів Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області на чолі з його очільником Аллою Єльниковою. 

Податкові органи наділені правами, вичерпний перелік яких визначено Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами, щодо вжиття заходів зі стягнення податкового боргу та відпрацювання заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок). Заходи примусового стягнення забезпечують додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів та сприяють фінансовій стабільності держави.

Так, протягом січня-липня 2020 року від вказаних заходів у рахунок погашення податкового боргу надійшло майже 14 мільйонів гривень. У рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску за відповідний період надійшло понад 43 мільйони гривень.

При цьому, одним з пріоритетних напрямів роботи служби залишається надання допомоги платникам податків у сумлінному веденні господарської діяльності. Відповідно, зусилля фахівців Покровсько-Добропільського  управління під час таких заходів спрямовані саме на спільний пошук, в межах діючого законодавства, шляхів налагодження фінансового стану підприємств, підтримку у подоланні наявних проблемних питань, спричинених особливостями ведення фінансово-господарської діяльності на сучасному етапі, та відновлення їх сталого економічного функціонування.

Завдання податківців – сприяння формуванню у платників високого рівня громадської свідомості з метою підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету; усвідомлення неминучості відповідальності та загрози застосування законодавчо встановлених санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов’язань, як виховного моменту; рівноправного партнерства і конструктивної взаємодії між платниками податків та податковими органами, а також взаємної небайдужості платників до державних інтересів, кінцевою метою яких є сталий економічний розвиток, та держави до сумлінних платників податків, яким створюються належні умови для ведення бізнесу.