Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

22.02.2021 13:11

Фахівець з рекрутингу Мирноградського міського центру зайнятості відвідала суб’єкти малого та середнього бізнесу

6033adc683ef8043182225.jpg

Найважливішим напрямком діяльності служби зайнятості є налагодження тісної взаємодії з роботодавцями, які завжди були і залишаються клієнтами номер один.


З метою підвищення якості та рівня комунікації роботодавців зі службою зайнятості,  фахівець з рекрутингу Мирноградського міського центру зайнятості відвідала суб’єкти малого та середнього бізнесу. Щоб зробити послуги максимально доступними та комфортними фахівець запропонувала скористатись електронними сервісами на web – сайті державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua.

«В залежності від потреб клієнта існують різні дистанційні онлайн-сервіси, - зазначила рекрутерка, - це і «Електронний кабінет роботодавця» –сучасний інформаційно-комунікаційний сервіс, зорієнтований, насамперед, на економію часу роботодавців. По суті, це персональне автоматизоване робоче місце, що надає можливість надавати звіти до центру зайнятості в режимі онлайн, переглядати стан укомплектування заявлених вакансій та актуальність реквізитів свого підприємства, здійснювати добір працівників шляхом перегляду резюме. Це і інтерактивна мапа відеорезюме шукачів роботи Донецького регіону на платформі Google maps, яка дозволяє у зручний для роботодавця час здійснити підбір кваліфікованого персоналу, надає можливість дистанційно, за допомогою гаджетів або персонального комп’ютера, переглянути відео резюме кандидатів на вакантні посади. Окрім цього, вона допомагає ознайомитись з кадровим потенціалом регіону за гео-відмітками на мапі. Це і «Центр розвитку підприємництва», який допоможе побудувати професійну траєкторію власного бізнесу, скористатись актуальною нормативно-правовою базою, розширити можливості додаткової фінансової підтримки, пройти онлай-курси, тощо. Презентаційним інструментом для роботодавця є  і Google-мапа вакансій – зручний електронний сервіс, який дозволяє шукачам роботи дистанційно переглядати вакансії від роботодавців міста, обрати необхідний район, прокласти маршрут до місця бажаної роботи прямо на своєму смартфоні або з комп'ютера.» 

В ході зустрічей обговорювались також питання професійного навчання претендентів на вакансії, що передує їх працевлаштуванню, актуальні проблеми легалізації праці, в т.ч. за рахунок компенсації ЄСВ, компенсації заробітної плати за працевлаштованих безробітних з числа ВПО, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, норми законодавства про працю та зайнятість, державне соціальне страхування на випадок безробіття та ін.

Така форма співпраці  направлена, в першу чергу, на вирішення головної мети, що стоїть перед службою зайнятості – забезпечення роботою громадян та вирішення кадрових питань роботодавців міста.

6033adcc36e68056266924.jpg 6033adcc3a48c670516193.jpg