Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

07.02.2022 08:48

Як увійти на вебпортал Пенсійного фонду України за допомогою сервісу ID GOV UA

6200c252048f7__untitled-infogr_44985896.jpg

НА вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  доступний новий спосіб авторизації для отримання  онлайн-послуг — за допомогою інтегрірованої системи електронної ідентифікації GovID. Авторизацію для отримання  онлайн-послуг — за допомогою інтегрірованої системи електронної ідентифікації GovID можна здійснити також в мобільному додатку.

Функція  ідентифікації особи GovID поєднує в собі ідентифікацію за допомогою мобільного оператора MobileID або за допомогою банку BankID.

У верхньому правому куті натисніть ВХІД і виберіть аункт меню ЗА GovID, а також позначте, як ви хочете ввійти: як фізична чи юридична особа. Для мобільного додатку можлива тільки авторизація фізичних осіб.

Якщо хочете використати  MobileID, виберіть, за допомогою якого оператора зв’язку ви будете авторизуватись.

Якщо хочете використати  BankID, виберіть пункт меню НБУ.

Якщо користуєтесь  BankID, то потрібно вибрати, клієнтом  якого банку ви є, натиснувши на назву чи логотип банку.

Після цього система видасть повідомлення, які саме персональні дані буде передано Пенсійному фонду України для використання.

Потім буде здійснено операцію авторизації, що може відрізнятись залежно від програмного забезпечення, котре використовує надавач послуги. Потім треба дати згоду на передачу персональних даних Пенсійному фонду України.

Після погодження система надасть перелік конкретних відомостей, котрі буде передано, і ще раз запитає про можливість їх передачі ПФУ.

У підсумку після затвердження передачі персональних даних буде  здійснено ваш вхід в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Послуги MobileID та BankID надають юридичні особи, які самі визначають умови їх надання і тарифікацію, тож для визначення цих умов потрібно звертатись безпосередньо до надавача послуг.