Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

25.09.2020 05:20

Місцеві бюджети Донеччини отримали більше 760 мільйонів гривень плати за землю

5f6d7e227ae1c243954221.jpg

За вісім місяців 2020 року місцеві бюджети Донецької області отримали 760,6 млн гривень плати за землю, значну частину якої, а це майже 23%, забезпечили землевласники Маріупольської громади. 

Більше 80 відсотків загальної суми надходжень, а це 618,8 млн грн, сплачено підприємствами, установами та організаціями за користування земельними ділянками державної та комунальної власності. Підприємці забезпечили надходження плати за землю та орендної плати до бюджетів територіальних громад у сумі 141,8 млн гривень. 

Плата за землю є одним із небагатьох видів платежів, які стовідсотково залишаються в бюджеті міста або району. Саме тому її надходження є вкрай важливим та необхідним для міських та селищних рад.

Податкова Донеччини нагадує – у разі отримання платником земельного податку протягом звітного року нового витягу про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, він зобов’язаний подати уточнюючі податкові декларації з плати за землю з дати набрання чинності рішення відповідної ради про затвердження нової нормативної грошової оцінки землі на території населеного пункту.