Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

24.03.2021 14:19

За користування природними ресурсами зведений бюджет Донеччини отримав більше 130 млн грн рентних платежів

605b4abce08c5790521523.png

Унікальний природно-ресурсний потенціал Донеччини при його ефективному використанні є однією з найважливіших передумов стійкого розвитку регіону та якості життя, і тенденція до зростання надходжень рентних платежів сприяє його збереженню та відновленню.

Протягом січня-лютого 2021 року платники рентних платежів – надрокористувачі Донецької області спрямували до зведеного бюджету країни 130,2 млн грн, в тому числі до державного бюджету перераховано суму у розмірі 84,8 млн грн, до місцевих бюджетів надійшло 45,4 млн гривень. Загалом, на відновлення корисних копалин Донецька область у 2021 році отримала на 12,4 млн більше за торішні показники.

Лідером з найбільшим показником надходжень рентних платежів у 2021 році продовжує залишатися м. Покровськ, надрокористувачі якого спрямували до зведеного бюджету 32,3 млн гривень. Друге та третє місце посіли м. Бахмут та м. Маріуполь – 23 млн грн та 16,5 млн грн відповідно.

Податкова Донеччини нагадує, що з метою забезпечення повного обліку платників рентної плати за користування надрами податківці проводять звірки переліків суб’єктів господарювання, яким видано спецдозволи на користування надрами та дозволи на спеціальне водокористування з переліком платників, які надають до органів ДПС податкові розрахунки. Якщо протягом шести місяців суб'єкти господарювання не сплачують або платять рентну плату у неповному обсязі, вони можуть бути позбавлені дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами для видобування корисних копалин.

 

Підписатися на Facebook - fb.com/TaxUkraine; www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал - t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube - youtube.com/TaxUkraine; https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot