Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

23.02.2022 16:51

У Мирноградській громаді продовжує свою роботу Рада роботодавців

62164a0b87160__Дизайн-без-названия-(50).jpg

У Мирноградській громаді продовжує свою роботу Рада роботодавців. Вона була створена ще в 2020 році за ініціативи центру зайнятості, як дієвий майданчик спілкування між службою зайнятості та роботодавцями міста. Така форма співпраці дає можливість вирішувати проблеми працевлаштування та укомплектування вакансій з урахуванням вимог ринку праці міста та регіону. 22 лютого 2022 відбулось чергове засідання Ради.

Під час зустрічі цього разу були обговорені підсумки та результати роботи Мирноградського міського центру зайнятості за 2021 рік. Визначаючи напрямки роботи на 2022 рік заступник директора центру зайнятості Галина Лагуніна презентувала роботодавцям-членам Ради нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості, акцентувавши увагу що створення нових робочих місць і якість укомплектування вакансій – залишається першочерговим завданням служби зайнятості.

Член Ради роботодавців Олена Брюховець проінформувала про стан реалізації та нові перспективи грантового проекту підтримки публічно-приватних ініціатив з покращення можливостей для працевлаштування та підвищення конкурентоздатності випускників закладів професійно-технічної освіти у Мирноградській міській територіальній громаді. Присутні активно долучились до обговорення можливостей співпраці у напрямку навчання та перенавчання безробітних на замовлення роботодавців, зокрема, підготовки фахівців за дуальною формою навчання.

Піднімаючи питання легалізації та створення робочих місць роботодавців було проінформовано про альтернативні види зайнятості: реалізацію державної програми по виплатах допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченим сім’ям.

Результатом засідання було визначення можливих шляхів збереження існуючих і створення нових робочих місць та узгодження плану спільних заходів щодо співпраці на перше півріччя 2022 року.

Підсумовуючи захід, директорка центру зайнятості Наталія Базилевич зазначила: «Проведення подібних заходів зміцнює відносини між центром зайнятості та роботодавцями. Тому що, основним пріоритетом у роботі фахівців служби зайнятості є налагодження сталих партнерських відносин з роботодавцями, формування та підтримання в актуальному стані якісної бази вакансій та результативного її використання, а також посилення роботи рекрутерів в напрямку оцінки та відбору претендентів згідно заявлених вимог роботодавців».

62164a0a03166.jpg 62164a0a2928b.jpg