Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

03.06.2021 12:02

«Успішна кар’єра в моїх руках!»

60b89b3e9a355__Дизайн-без-названия-(8).jpg

2 червня 2021 року в рамках проведення загальнообласної декади зайнятості «Знайдемо роботу разом!», ініційованої Донецьким обласним центром зайнятості, Мирноградським міським центром зайнятості у ДНЗ Мирноградський професійний гірничий ліцей проведено захід для молоді, яка навчається у професійно-технічних навчальних закладах «Успішна кар’єра в моїх руках!».

Співорганізаторами заходу стали ГО «Харчовий кластер Східної України», ГО «Взаємодія-Плюс», ДНЗ Мирноградський професійний гірничий ліцей, Молодіжний центр «РУХ», роботодавці міста.

Особливістю заходу стало його проведення на двох різних локаціях у вигляді змагань випускників навчального закладу. Так, відкриваючи захід, начальниця відділу активної підтримки безробітних Мирноградського міського центру зайнятості Ганна Майборода зазначила: «Наша мета допомогти як випускникам так і роботодавцям знайти один одного. Такі заходи – одна з ефективних форм ознайомлення  з актуальними вакансіями та сучасними вимогами до претендентів на робочі місця, визначення майбутнього місця праці випускників. Вони дають можливість молоді самостійно зорієнтуватися на ринку праці, безпосередньо  поспілкуватися з роботодавцем».

Молодь, яка навчається  за професіями «кухар-кондитер» та «продавець продовольчих товарів» продемонструвала свої практичні навички та знання, які здобули під час навчання. А роботодавці, в свою чергу, презентували своїпідприємствата ознайомилиучасників заходу з умовами працевлаштування.

Фахівці служби зайнятості на профорієнтаційній локації «Навігатор ефективного працевлаштування» провели майстер-клас зі створення презентаційних продуктів: резюме, відеорезюме та портфоліо кар`єрного просування. В рамках проекту «Всеукраїнський кадровий резерв» про анкетували випускників ліцею задля створення банку сучасного портфоліо кар’єрного просування.

Наприкінці заходу відбулись творчі виступи здобувачів освіти ліцею, представники молодіжного центру «Рух», майстри виробничого навчання, випускники та роботодавці мали змогу провести співбесіди та обговорити подальші спільні проєкти та напрямки співпраці.

Дизайн-без-названия-(3).jpg Дизайн-без-названия-(4).jpg Дизайн-без-названия-(5).jpg Дизайн-без-названия-(6).jpg