Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

08.06.2021 09:05

Продовжується співпраця служби зайнятості та відділу пробації

60bf094c793be__Дизайн-без-названия1.jpg

В рамках підписаного меморандуму про співробітництво 7 червня фахівці Мирноградського міського центру зайнятості провели черговий семінар для осіб, які перебувають на обліку в Мирноградському міському відділі філії Державної установи "Центр пробації" в Донецкій області. Захід відбувся в Молодіжному центрі»Рух» з метою надання інформації про права та обов'язки у сфері реалізації права на працю, можливості та послуги державної служби зайнятості, ознайомлення з вакансіями та перспективами працевлаштування.

«Служба зайнятості надає великий спектр послуг, який направлений на кінцеву адресну мету – працевлаштування кожної особи, яка хоче працювати, але активність самої особи – головне у процесі працевлаштування», – наголосила в своїй промові начальник відділу активної підтримки безробітних Мирноградського міського центру зайнятості Ганна Майборода.

Учасники семінару дізналися про соціальні послуги, які надає служба зайнятості, стан ринку праці в регіоні, види та умови отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття, у тому числі одержання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, участь у грантових програмах, можливість пройти професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Також вона наголосила про можливість відвідати інформаційні та консультаційні семінари, різноманітні тренінги з питань пошуку роботи та підібрати вакансію з єдиної бази даних вакансій по Україні.

Найважливішою умовою успішної соціальної реабілітації осіб даної категорії є їхнє працевлаштування та подальша трудова діяльність, тому присутні обговорили питання розвитку основних тенденцій та стан ринку праці. Ознайомилися з актуальними вакансіями та професіями, що користуються попитом. Також отримали компетентні відповіді на всі запитання які їх цікавили.

Дизайн-без-названия.jpg Дизайн-без-названия-(3).jpg Дизайн-без-названия-(2).jpg