Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

21.11.2023 14:49

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ МОЖНА СФОРМУВАТИ ТА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

655ca7670833e__Д2_Інфографіка.jpg

Після проведення виплат для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Пенсійного фонду України страхувальник має надіслати повідомлення про виплату коштів застрахованим особам.

Нагадуємо, що Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12, наразі є чинним (п. 4 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в редакції від 01.10.2023) — https://is.gd/TRh3ey.

Важливо! Страхувальник має надати повідомлення протягом місяця з дня виплати коштів застрахованим особам, отриманих від Пенсійного фонду.

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua реалізовано можливість формувати та надавати повідомлення про виплату коштів застрахованим особам через електронний кабінет страхувальника.

Для формування повідомлення за листками непрацездатності, що включені до заяви-розрахунку, необхідно авторизуватися на вебпорталі е-послуг ПФУ та здійснити наступні кроки:

  1. у розділі «Заява-розрахунок» обрати необхідну заяву-розрахунок;
  2. натиснути кнопку «Створити повідомлення»;
  3. у повідомленні за необхідності відредагувати дані та внести дату виплати;
  4. після внесення всіх даних необхідно сформувати та відправити повідомлення;
  5. у розділі «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам» переглянути повідомлення та його статус.

Повідомлення також може бути надіслано листом з повідомленням або надано безпосередньо до сервісного центру Пенсійного фонду України.

Увага! Відсутність повідомлення про виплату коштів застрахованим особам протягом трьох місяців з дня отримання фінансування від Пенсійного фонду України є підставою для проведення позапланової перевірки щодо використання страхувальником коштів ПФУ.

Детальніше про «Е-кабінет страхувальника» — https://bit.ly/3QErs5B.

Інструкція, як сформувати та подати заяву-розрахунок через електронний кабінет страхувальника на вебпорталі е-послуг ПФУ, — за посиланням ➡️https://bit.ly/3FUbFuN.

Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: