Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

22.09.2021 13:43

22 вересня — Всесвітній День без автомобілів (World Car Free-Day). Просто залиш авто вдома!

614b13b80b838__1.jpg

Вперше акція День без автомобіля пройшла у Франції в 1998 році. Тоді в заході брали участь всього близько двох десятків міст. Зате вже до 2001 року до руху офіційно приєдналися більше тисячі міст у 35-ти країнах світу, зокрема, в Японії, Бразилії та Канаді. В цей день водіям пропонують залишити свої автомобілі вдома та віддати перевагу пересуванню на велосипеді або громадському транспорті.

Водіям також рекомендується: глушити мотор при зупинках; продумати, як можна уникнути тривалих прогрівів двигуна в холодну пору року; поважати права пішоходів, гальмувати перед "зеброю" і знаками пішохідного переходу, не ігнорувати і не притискувати до бордюру велосипедистів.

Прикметно, що, за приблизними оцінками, в акції День без автомобіля щороку беруть участь більше 100 мільйонів осіб у 1,5 тисячі міст світу. Наростаюча популярність Всесвітнього Дня без автомобілів цілком зрозуміла. Це свято покликане нагадати нам про існування альтернативних засобів пересування, від яких ми вже відвикли - громадський транспорт, велосипед, а також  пішохiднi прогулянки. Як відомо, регулярні піші прогулянки є однією з обов'язкових складових здорового способу життя.

Один день без авто – це також добра нагода приділити більше часу для спілкування із своїми ближніми, а також подивитися на світ поглядом – любові та відповідальності до оточуючого нас свiту. Закликаємо всіх небайдужих підтримати  Всесвітній День без автомобілів!