Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

12.10.2021 11:07

Впровадження інструменту електронного локального врядування в Мирноградській ОТГ

6165458042e58__Безымянный.png

Добре врядування. Заохочення участі мешканців громад на місцевому рівні та сприяння відкритості і підзвітності органів місцевої влади

Проєкт RPP/2021/RPP/2021/07/076/DR

"Впровадження інструменту електронного локального врядування в Мирноградській ОТГ" реалізується ГО «Український Донецький КУРКУЛЬ» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія - Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Проект спрямований забезпечить конституційні права участі громадськості у місцевому самоврядуванні, підвищить рівень відкритості, прозорості, підзвітності діяльності Мирноградської міської ради, а також адаптує діяльність влади до вимог сьогодення, прибираючи наслідки відчуження влади від громадськості, які виникли під час карантину.

Проєкт сприятиме повноті реалізації принципу гласності та забезпечить виконання законних вимог до владних структур через впровадження ще одного сучасного інструменту – електронного персонального голосування всіх сесій, засідань виконавчого комітету та інших заходів, які проводяться у сесійній залі адміністративної будівлі Мирноградської міської ради. Реалізація проекту дасть можливість автоматизації повного циклу роботи ради в процесі підготовки та проведенні засідань, публікації результатів та аналізу роботи депутатів і ради. Це на 30% збільшить присутність громадськості у діяльності влади, врахує гендерний компонент в процедурах участі, потреби осіб з інвалідністю, забезпечить публічність, повну відкритість та прозорість діяльності влади.

Впровадження інструменту електронного локального врядування в Мирноградській ОТГ забезпечить інформаційність влади та безперешкодний доступ громадськості до планування та прийняття рішень з питань життєдіяльності громади, врахує потреби різних верств населення та гендерний компонент. Економія часу працівників ради та прозорість роботи завдяки автоматичної публікації проектів рішень, результатів голосування, хронології проведення засідань розширить звіти про роботу депутатів , дасть можливість громаді стати більш активною та пришвидшити роботу депутатів і ради вцілому. В рамках проєкту буде Облаштувано сесійну залу Мирноградської міської ради системою електронного голосування. Буде проведена інсталяція та налаштування системи поіменного електронного голосування , буде впроваджена цифровізація доступу до публічної інформації із сесійної зали