Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

19.10.2021 11:23

ПРООН. Опитування щодо рівня діджіталізаціі громад

616e81861a539__Безымянный.png

Починаючи з 2014 року Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби громад на сході України. Її спрямовано на підтримку відбудови економіки постраждалих від збройного конфлікту громад, реалізацію реформ з децентралізації влади та охорони здоров’я, зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей та в районах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Компонент «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру спрямовує всі зусилля на підтримку та розбудову потенціалу громад Донеччини та Луганщини, а також впровадження в діяльність громад інноваційних рішень та інструментів.

Так, протягом двох останніх років ПРООН проводить Національний конкурс інноваційних рішень для громад східної України – “EastCode”. Одним з переможців цьогорічного конкурсу стала громадська організація "Маріупольський Айті кластер". В рамках впровадження їх проєкту заплановано проведення опитування щодо рівня діджіталізаціі громад на території Донецької та Луганської областей. Дане опитування створено з метою визначення рівня діджіталізації і виявлення потреб в конкретних IT рішеннях, а також навчанні представників муніципалітету. На основі отриманих результатів, громадам, які готові до впровадження інноваційних рішень, буде запропонована участь в пілотному проекті мобільного додатка «Інспектор доступності організації і сервісів». Додаток створено з метою загострення уваги громад на питанні доступності – з одного боку громадяни зможуть використовувати інструмент для тестування доступності громад, а з іншого органи місцевого самоврядування отримають можливість покращувати доступність саме потрібних населенню сервісів та отримувати зворотній зв’язок від жителів, дізнаватися про інфраструктурні проблеми доступності громад.

Пройти опитування можна онлайн за посиланням: https://bit.ly/3AaX5cT