Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

04.01.2024 10:00

ВАМ ПОВІСТКА? ЩО РОБИТИ

6590f8123f9fe__658411883ce52__photo_2023-12-21_12-20-47.jpg

В Мирноградській громаді чоловікам віком від 27 до 55 років  та тимчасово переміщеним особам видаються повістки для уточнення військово-облікових даних в Покровському РТЦК та СП.

  • Це повістка НЕ НА МОБІЛІЗАЦІЮ. Наразі проводиться звірка для уточнення мобілізаційного ресурсу громади. План з мобілізації, який покладається на громаду формується у відсотках згідно з даними РТЦК та СП з урахуванням тих, хто виїхав, за межі громади, хто заброньований, чоловіків з інвалідністю, які не оформили відстрочку згідно з законодавством, та інших, хто має законні підстави для відстрочки, або навіть знаття з обліку. 
  • Якщо ви є людина з інвалідністю, і ви не повідомили про це офіційно РТЦК та СП, згідно наявній інформації, ви підпадаєте під мобілізацію. Для оформлення відстрочки вам необхідно звернутись до РТЦК та СП і отримати документ про відстрочку для себе, це актуалізує інформацію і зменшить мобілізаційне навантаження для громади/

Що буде в разі відмови від отримання повістки?

  • У цьому випадку відповідальні особи складають акт про відмову, передають до РТЦК та СП, які, роблять подання на розшук до національної поліції. Теж саме відбудеться і в випадку неявки у РТЦК та СП після отримання повістки. 

Згідно з наказом коменданта Донецької області - начальника Донецького зонального відділу Військової служби правопорядку від 11.12.2023 року для виконання завдань під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Донецькій області, надається право уповноваженим особам Донецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і підпорядкованих структурних підрозділів здійснювати під час виконання мобілізаційних завдань перевірку документів у відповідних категорій осіб відповідно до Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану.