Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

29.10.2021 15:34

СБУ викрила корупційну схему збагачення посадовців Донецької митниці на розмитненні імпорту

617beaadb7b4b__Ш1.jpg

Служба безпеки України викрила двох інспекторів митного поста «Краматорськ» Донецької митниці на службовій недбалості. Державний бюджет недоотримав понад 1 млн грн.

Посадовці, вносячи завідомо недостовірні дані про розмитнений товар, зменшували величину митних зборів, а отже, і надходжень до державного бюджету.

Встановлено, що у 2020 році митники ввійшовши у змову з імпортером та  розраховуючи на «винагороду»,  здійснювали протиправне розмитнення природньої сировини - табулярного глинозему. Вони «закривали очі» на вказані недостовірні дані щодо митної вартості та країни походження.

Правоохоронці задокументували три епізоди такого неправомірного оформлення імпорту глизонозему. Внаслідок цієї протиправної діяльності, держава недоотримала більше 1,2 млн грн у вигляді митних платежів та податку на додану вартість.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 367 України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо відсторонення їх від займаних посад та обрання їм міри запобіжного заходу.

Викриття зловмисників проводилося Управлінням СБУ у Донецькій та Луганській областях спільно із Територіальним управлінням ДБР в Краматорську за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. 

617beaab71f8b.jpg 617beaab7346f.jpg 617beaab9f60f.jpg 617beaaba179c.jpg 617beaabd9450.jpg