Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

17.11.2021 16:22

Про оздоровлення дітей Мирноградської міської територіальної громади у 2021 році

6195107e93a51__1619445031_dtey.jpg

Управління соціального захисту населення Мирноградської міської ради щодо підсумків проведення оздоровчої кампанії 2021 року повідомляє наступне.

Оздоровлення дітей Мирноградської міської територіальної громади відбувається відповідно до черговості наданих заяв, пільгової категорії та враховуючи побажання батьків (осіб, які їх замінюють) щодо вибору дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

З початку 2021 року до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» Одеської області та державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» Київської області за рахунок коштів державного бюджету було направлено 18 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

За рахунок коштів бюджету Мирноградської міської територіальної громади 52 дитини отримали послуги з оздоровлення у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Факел» м. Бердянськ  Запорізької області, з них 40 дітей пільгових категорій. Загальна сума видатків на оздоровлення дітей у вищезазначеному закладі склала 463,68 тис. грн.

Видатки з бюджету Мирноградської міської територіальної громади на відшкодування вартості проїзду дітей та осіб, які їх супроводжують до закладів оздоровлення, які розташовані на території України склали 32,2 тис. грн.

У 2021 році на оздоровлення дітей Мирноградської міської територіальної громади бюджету Мирноградської міської територіальної громади було доведено 1272,4 тис. грн. субвенції з обласного бюджету. За рахунок коштів субвенції з обласного бюджету оздоровлено 116 дітей, з них 74 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (повне відшкодування вартості путівки), та 42 дитини, які виховуються в сім’ях з дітьми, (співфінансування субвенції з обласного бюджету та бюджету Мирноградської міської територіальної громади у розмірі одного прожиткового мінімуму). Діти отримували послуги з оздоровлення в дитячих закладах, які розташовані на території Донецької області, а саме:

  • 26 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки оздоровлені в ПУ«ПЗОВ «Брусіно» с. Брусівка на загальну суму 492,2 тис. грн ; 
  • 34 дитини оздоровлені КП «ОДМСОК«Перлина Донеччини» міста Святогірськ. Видатки на оздоровлення дітей в цьому закладі оздоровлення та відпочинку склали 430,1 тис. грн., в тому числі на здійснення часткового відшкодування вартості путівки (один прожитковий мінімум) 14,4 тис. грн. ;
  • 14 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровлені у ТОВ «ПДЗОВ «Зоряний шлях» с. Соснове Лиманського району на загальну суму 183,1 тис. грн.;
  • 2 дитини отримали оздоровлення у громадській організації «Агенство Християнського мовлення «ДЗОВ «Супутник» міста Святогірськ на суму 16,8 тис. грн.;
  • 40 дітей Мирноградської міської територіальної громади знаходилися на оздоровленні у ПЗВОГ «ПДЗОВ «Яструбок»  міста Святогірськ. З загальної кількості дітей, оздоровлених у цьому закладі 4 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та пілтримки, та 36 дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми. Видатки на оздоровлення дітей у ПДЗОВ «Яструбок» склали 150,2 тис. грн.

Загалом протягом оздоровчої кампанії 2021 року управлінням соціального захисту населення Мирноградської міської ради оздоровлено 186 дітей, з них 132 дитини наступних пільгових категорій:

  • 8 дітей-сиріт;
  • 27 дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 42 дитини з багатодітних сімей;
  • 3 дитини з малозабезпечених сімей;
  • 18 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
  • 17 дітей, зареєстрованих, як внутрішньо переміщені особи;
  • 7 дітей, які перебувають на диспансерному обліку та під наглядом лікаря;
  • 6 обдарованих, талановитих дітей;
  • 1 відмінник навчання;
  • 3 дитини-учасники спортивної команди.

Слід зазначити, що організація оздоровлення та відпочинку дітей Мирноградської міської територіальної громади у 2021 році відбувалася у межах карантинних обмежень з дотриманням протиепідемічних вимог залежно від епідемічної ситуації в регіоні або в окремих адміністративно-територіальних одиницях країни.