Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

26.11.2021 15:44

Соціальна вітальня – для громадян з особливими потребами

61a0e4d59d1c9__Дизайн-без-названия.png

З метою надання комплексних соціальних послуг та в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю 25 листопада фахівцями Мирноградського міського центру зайнятості  було організовано проведення групової консультації із залученням соціальних партнерів «Соціальна вітальня».  У заході прийняли участь роботодавці міста та особи з інвалідністю, які перебувають на обліку.

До заходу долучились представники Управління праці та соціального захисту населення Мирноградської міської ради, Покровського об’єднаного Управління пенсійного фонду України Донецької області,  Покровського товариства сліпих, Громадської організації «Харчовий кластер Східної України», також до  вітальні приєдналась голова Ради роботодавців при Мирноградському міському центрі зайнятості Марина Чигир.

В ході заходу заступниця начальника відділу  взаємодії з роботодавцями Антоніна Хорушко  ознайомила присутніх з нормативами робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю , шляхами стимулювання роботодавців до створення робочих місць та наданням звітності про працевлаштуванням осіб з інвалідністю. Також присутні  були ознайомлені  з соціальними гарантіями,  умовами призначення та перерахунку  пенсії по інвалідності, інформацією щодо професійної реабілітації громадян з особливими потребами.  Корисною стала інформація про стан місцевого ринку праці, тенденції його розвитку, та особливості  працевлаштування в сучасних умовах, новітні методи пошуку роботи.

Своїм досвідом участі у різноманітних програмах спрямованих на сприяння поліпшенню становища, прав і можливостей людей з інвалідністю  поділилась Олена Лисянська. «Відчувати себе самодостатньою та повноцінною частинкою соціуму важливо кожному, саме тому розвивайтесь, приймайте участь у програмах, які пропонує служба зайнятості», - зазначила Олена під час свого виступу.

Проведення таких заходів  покликані формувати позитивний соціальний настрій, сприяти працевлаштуванню та адаптації до сучасних ринкових умов осіб даної категорії. Тому служба зайнятості  і надалі планує проводити спільні заходи разом із представниками соціальних партнерів, громадських організацій, роботодавців та інших зацікавлених сторін.

61a0e4d21735f.jpg 61a0e4d217362.jpg