Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

18.02.2021 12:50

Команда з Донеччини стала учасницею грантового проєкту  

602e62bb2e8a9079886985.png

Команда “Східне поле” з міста Мирноград взяла участь у проєкті “Зміцнення громадянського активізму серед молоді”, що реалізується ГО «Фонд “Професійний розвиток Харкова”» за щирої підтримки Національного фонду демократії̈ (National Endowment for Democracy).

До участі у проєкті було відібрано 10 команд з Харківської області та підконтрольних Уряду України територій Луганської та Донецької областей.   

Усі учасники проєкту отримали покроковий супровід у процесі державної реєстрації, розробки статуту, знання з основ обліку та звітності. Крім того, команди отримали безкоштовні ліцензії цифрових інструментів (Microsoft 365 / GsuiteCanva Pro та ін.) і консультації з їх налаштування для ефективного впровадження у роботу організації.  

Команда з Мирнограда працює над проблемами, що виникають у молоді мономіста: брак інформації та можливостей  для саморозвитку, відсутність жаги до пошуку нових можливостей та громадської активізації . 

На проєкті жінки працювали над розробкою фестивалю IT-мистецтва для школярів Мирнограда та Покровська. У межах фестивалю учні зможуть позмагатися у трьох номінаціях: фото, відео та графіка, а після - отримати знання з цих галузей на навчальних вебінарах. Таким чином, школярі спробують себе у різних сферах IT, попрактикуються у створенні власної IT-продукції: колажів, відео, фото, інших форм цифрового контенту. 

На проєкті жінки отримали інструменти для створення та розвитку власної громадської організації та заручилися менторською підтримкою протягом розробки попереднього плану дій. 

Наразі учасниці створюють власну ГО, втілюють ініціативу фестивалю ІТ-мистецтва у життя, а команда “Зміцнення громадянського активізму серед молоді” готується до нової хвилі проєкту.  

 

За додатковою інформацією звертатися: semirnenko@profrozvytok.org.ua / +380997478643 – Каталіна Семірненко.