Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

23.12.2020 06:32

На території Донецької області очікується ожеледь

5fe2e4f67205d325514635.jpg

Департаментом з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи отримано листи Донецького регіонального центру з гідрометеорології від 23 грудня 2020 року щодо попередження про небезпечне метеорологічне явище I рівня небезпечності (НМЯ I) по Донецькій області №11/13/

За наданою інформацією з 8-11 годин 23 грудня на території Донецької області очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця. Збережеться до кінця дня 23 грудня (I рівень небезпечності, колір жовтий).

Травмуватися в умовах ожеледі дуже легко. Але подібних неприємностей можна уникнути, якщо навчитися правильно ходити й падати. Під час ожеледиці кроки мають бути дрібними і частими, коліна при цьому повинні бути трохи зігнутими. Руки не можна тримати в кишенях, при ходьбі ними треба розмахувати, утримуючи рівновагу. Взуття має бути зручним на нековзній рифленій підошві.Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю, коли значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести, в кращому разі, до каліцтва, а то і до загибелі. Якщо ви все ж таки впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини, терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками. Людям похилого віку потрібно утриматись від виходу на вулицю під час ожеледиці. 

Ожеледиця на дорозі може виникнути щодня, тому будьте надзвичайно обачними, адже ризик травмування, коли під ногами слизько, є надто високим.