Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

23.10.2020 06:00

Документальний історичний онлайн-проєкт «Розмова»

5f9271dbb1309198963986.jpg

З 15 червня благодійний фонд Меморіал Голокосту «Бабин Яр» проводить масштабний документальний онлайн-проєкт «Розмова» - це 50 000 розмов в онлайн-форматі з українцями про досвід, позиції людей, зокрема, про події Другої світової війни та Голокосту. Це історії реальних людей, які живуть з нами в один час, в одному місті, у нашій країні.

Участь у проєкті можуть брати жителі України віком від 18 років незалежно від статі, фаху, соціального статусу, релігійних і політичних переконань. Важлива умова – учасники розмови повинні мати досвід проживання в Києві (наразі або в минулому).

Якщо ви тільки починаєте шукати відповіді на складні запитання або вже маєте значний життєвий досвід, приєднуйтесь та станьте частиною сучасної історії.

Кожен може поділитись спогадами й думками, які є частиною колективної та персональної пам’яті, історіями своєї  родини, які події минулого вплинули на сприйняття сьогодення й заклали мрії на майбутнє.

Який сенс вашого життя? Як ваші родичі пережили Другу світову війну? Що знаєте про трагедію Бабиного Яру? Чи буваєте у тій місцевості? Як відноситесь до пропозиції перейменувати метро «Дорогожичі»? Яке ваше ставлення до методів музейної мови? Маєте думку, як ушановувати пам’ять у 21 столітті? 

Перелік запитань і тем для розмови можна переглянути попередньо на сайті проєкту. 

Щоб розказати свою історію, необхідно заповнити реєстраційну форму та призначити онлайн-зустріч із інтерв’юером у зручний час.

Тривалість відео-зустрічі – 30 хвилин.  
За бажанням можна додати власні запитання і записати відеоселфі з додатково озвученими думками.

Усі онлайн-розмови будуть записані за допомогою Zoom або зручного для вас відеододатку.

Подібну розмову можна записати з будь-ким цікавим вам, й також розширити власними розмову запитаннями.

Відео-розповіді для зручності пошуку будуть поділені на тематичні категорії: за віком людини, професією, цінностями; ситуаціями, які її сформували.