Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

12.05.2020 11:35

Лікарняні для працівників по ЦПХ

default-for-import.jpg

Працівник ще й надає послуги за договором ЦПХ? Лікарняні нараховуємо окремо за кожним місцем діяльності!

Особи, що працюють на умовах цивільно-правового договору, мають бути в обов’язковому порядку застраховані у Фонді соцстрахування на випадок тимчасової втрати працездатності. Це дає працівникам право на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг,- йдеться у повідомленні на офіційному сайті ФСС.

«Відповідно до законодавства, страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підлягають особи, які виконують роботи (надають послуги) на умовах цивільно-правових договорів, на підприємствах, в установах, організаціях будь-якої форми власності та господарювання», – пояснив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах є листок непрацездатності, виданий відповідним медичним закладом.

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору, здійснюється на підставі заяви-розрахунку.

Відповідно у випадку, коли застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, цивільно-правового договору, є фізособою-підприємцем тощо), розрахунок допомоги має здійснюватися окремо за кожним місцем діяльності.

При цьому, обчислення страхового стажу для розрахунку страхових виплат повинне здійснюватися за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.