Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

18.01.2023 11:57

Чернишов Олексій Вікторович – боєць Добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1», який 2014 року, не вагаючись, пішов захищати рідний Донбас від агресора

63c7c2d5ced11__ЧернишовФОТО.jpg

Народився 31 травня 1979 року у місті Макіївка Донецької області. Після народження сина сім’я переїхала у м.Димитров Донецької області (нині Мирноград). Хлопець навчався у середній школі №6 міста Димитрова.Після закінчення школи працював на шахті №1 "Центральна". Пізніше Олексій переїхав жити у Вінницю, де одружився в 1999 році. Там у нього народився  син. Незабаром сім’я розпадається, та він переїжджає в місто Донецьк.

             У 2014 році йде добровольцем до Батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" ГУ МВС України у Дніпропетровській області.

            Загинув 14 вересня 2014 р., коли колона військових, яка прямувала разом з підкріпленням на блок-пости, потрапила у засідку терористів біля с. Первомайське, Ясинуватський район, Донецька область.

             Похований у місті Мирнограді Донецької області.

             Указом Президента України № 942/2014 від 19 грудня 2014 р. за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, зразкове виконання службового обов'язку та з нагоди Дня міліції нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

            У рамках декомунізації в місті Мирнограді вулицю назвали іменем Олексія Чернишова. Також у Мирнограді на ЗОШ №6, у якій він навчався, було встановлено меморіальну дошку Олексієві.

             Події з його життя влучно описав у своїй статті «Доброволець із Мирнограда» Анатолій Тищенко. Дана стаття розміщена у книзі «Покровський район: час і особистості»

ПАМ’ЯТАЄМО!