Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

09.06.2021 13:16

Уряд, ЄБРР, ACC та USAID уклали Меморандум щодо створення Національної біржі з торгівлі капіталом і товарами

60c0952de040b__60bf4be4718d8531717818_820x360.jpg

8 червня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль взяв участь у підписанні Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Американською торговельною палатою (АСС) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) у сфері національної біржової торгівлі капіталом та організованих товарних ринків.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Очільник Уряду України підкреслив, що підписання меморандуму є першим кроком до створення повноцінного Фондового ринку.

За словами Прем’єр-міністра, основними структурними одиницями NEXT-UA будуть Універсальна торгова біржа, компанія з фінансової інфраструктури (депозитарій, розрахунково-кліринговий центр та торговий репозиторій), Арбітражний центр, Консультативна рада та Бюро зв’язків з інвесторами. Для створення проекту планується також залучити стратегічних комерційних інвесторів.

«Важливо, що разом із ринком капіталу ми також запускаємо й товарні ринки. Ми ставимо перед собою амбітні цілі стати одним із лідерів у Європі у сфері торгівлі товарами. Розвиток ринку капіталу і товарного ринку дадуть можливість встановити прозорі правила роботи, сприятимуть викоріненню корупції, покращать визначення ціни на товари, а також дадуть можливість запобігати зловживанням на ринку, що сприятиме захисту прав інвесторів», — підкреслив Глава Уряду.

У меморандумі сторони визначили дорожню карту на найближчі два роки.

Довідково

Церемонія підписання Меморандуму відбулася за участі Керуючого директора регіонального відділення ЄБРР, відповідального за зв’язки з країнами Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, Голови Правління Американської торговельної палати Олени Кошарної, в. о. Директора місії в Україні та Білорусі Агентства США з міжнародного розвитку Сьюзен Кутор, Тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін, Керівника Офісу економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку Фархада Гаусі, Першого Віце-прем’єр-міністра — Міністра економіки України Олексія Любченка, Міністра фінансів України Сергія Марченка, Голови Правління Національного банку України Кирила Шевченка та Голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Руслана Магомедова.