Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

30.11.2021 11:09

Захід з профілактики протиправної поведінки для учнів міста

61a5ec3a68b69__2.jpg

17 листопада за запрошенням Мирноградського центру соціальних служб співробітники Покровського районного відділу №4 філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області прийняли участь у заході до Дня спільних дій в інтересах дітей та Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Захід на тему «Правопорушення та його наслідки» був проведений у формі тренінгового заняття. На нього були запрошені учні різних шкіл міста, які перебувають на внутрішньому шкільному обліку.

Присутнім розповіли, що таке правопорушення та злочин, з якого віку настає кримінальна відповідальність та які види покарань існують в нашій країні. Говорили про особливості виконання покарань, стосовно неповнолітнім, переглянули відеоролик на зазначену тематику.

Психолог центру соціальних служб розповіла підліткам, як можна контролювати свої емоції, чому важливо навчитися відмовляти на сумнівні пропозиції та вміти підбирати коло оточення.

Завдяки таким заходам діти мають змогу отримати інформацію про скоєння правопорушень та міру відповідальності, обміркувати,  чим може закінчитись для них негативний вчинок та порушення закону.

61a5ec19c008d.jpg