Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

24.02.2021 11:23

Семінар щодо профілактики домашнього насильства для підоблікових відділу пробації

603637d525c4a886220708.jpg

Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» передбачається впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби та інших норм, спрямованих на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства.

На обліку в Мирноградському міському відділі з питань пробації перебувають особи, засуджені  за скоєння насильницьких злочинів відносно членів сім’ї. Деякі з них продовжують і надалі проживати з потерпілими, за застосування насильства до яких і були засуджені.

З такими особами співробітниками уповноваженого органу з питань пробації  проводяться заходи, направлені на профілактику насильства, з метою запобігання та зменшення кількості випадків домашнього насильства в їх родинах. 

Так, 19 лютого в приміщенні Молодіжного центру «Рух» спеціалістом Мирноградського міського центру соціальних служб для засуджених був проведений семінар на тему: «Домашнє насилля. Відносини між чоловіком та жінкою»

Упродовж семінару говорили про види насильства, відносини між чоловіком та жінкою, гендерні відмінності, шляхи подолання і вирішення конфліктів, подолання агресії.