Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

14.04.2021 12:43

Взаємодія міського центру зайнятості та відділу пробації

6076e3bc049d7504638632.jpg

На обліку в Мирноградському міському відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області перебувають особи, засуджені за злочини різних категорій, серед яких і умисні корисливі злочини. Часто такі засуджені потребують допомоги у працевлаштуванні. З метою вирішення даного питання, уповноважений орган з питань пробації постійно співпрацює з міським центром зайнятості.

В рамках взаємодії відділом пробації та центром зайнятості в поточному місяці були проведені два спільних заходи. 

9 квітня проведена робоча зустріч з директором та спеціалістами центру зайнятості. Під час зустрічі  підвели підсумки взаємодії за квартал, обговорили питання, що стосуються допомоги у працевлаштуванні особам, які відбувають покарання та готуються до звільнення, говорили про підвищення конкурентоспроможності суб’єктів пробації на ринку праці та вирішили питання, що стосуються взаємодії під час карантину.

13 квітня волонтером, який співпрацює відділом пробації в Донецькій області, був здійснений супровід неповнолітнього засудженого до Мирноградського міського центру зайнятості. Під час консультації з неповнолітнім було проведено психодіагностичне тестування, за допомогою якого профконсультант центру визначила здібності дитини та розглянула з ним професії, до яких виявили схильності, а також надала рекомендації щодо вибору майбутньої професії.

6076e3bde3d10739802980.jpg