Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

22.04.2021 12:08

Відділ пробації запрошує волонтерів до співпраці

6081679e8457b513246347.jpg

Орган пробації – центральний  орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері пробації. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

На території Мирноградської територіальної громади державну політику у сфері пробації реалізує Мирноградський міський відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області. Персонал відділу у своїй повсякденній роботі виконує певні види покарань, не пов’язані з позбавленням волі, здійснює нагляд та  проводить соціально-виховну роботу з засудженими, реалізує пробаційні програми, які направлені на корекцію соціальної поведінки, готує досудові доповіді, проводить заходи, направлені на допомогу у підготовці до звільнення осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі.

Під час здійснення своїх завдань уповноважені органи з питань пробації співпрацюють з волонтерами. Волонтер пробації – фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. Основним завданням волонтерів є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведені з ними соціально-виховної роботи.

З Мирноградським міським відділом філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області співпрацює один волонтер. Він вже більше року допомагає людям, які потрапили на хибний шлях і скоїли злочини.

Запрошуємо небайдужих громадян з активною громадською позицією  до співпраці в напрямку волонтерської діяльності. Якщо у Вас є бажання надати підтримку особам, які мешкають  на території нашої громади, на шляху до правослухняної поведінки, зробити свій внесок у забезпечення безпеки громади – тоді Вам до нас.

Місцезнаходження відділу: м. Мирноград, вул. Мухамадєєва, 17, Контактний телефон 0990568740.

                                                                          

Заступник начальника Мирноградського   міського відділу філії Державної установи

«Центр пробації» в Донецькій області

Ольга Соловйова