Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

29.06.2021 16:50

Семінар з профілактики домашнього насильства та агресивної поведінки для засуджених Мирнограда

60db254ea5b5f__Семінар-по-насильству.jpg

Серед осіб, які перебувають на обліку в Мирноградському міському відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області є й такі, що скоїли кримінальні правопорушення, пов’язані з проявом агресивної поведінки. Серед них такі, як домашнє насильство або нанесення тілесних ушкоджень.

З зазначеною категорією осіб проводиться робота, направлена на профілактику агресивної поведінки. Для проведення заходів для засуджених осіб залучаються державні та громадські організації.

В червні Мирноградський міський відділ з питань пробації відвідали спеціалісти Мирноградського центру соціальних служб та провели семінар для засуджених, які перебувають на обліку у відділі за скоєння домашнього насильства або нанесення тілесних ушкоджень.

Упродовж заходу визначили які саме дії є насильством, розглянули класифікацію насильницьких дій, обговорили причини виникнення ситуацій або конфліктів, в яких присутні можуть проявляти агресивну поведінку або застосовувати насильство. Також до присутніх було доведено, як за допомогою розвинення навичок самоконтролю можна навчитися керувати своїми емоціями.