Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

01.09.2021 16:14

Співпраця відділу пробації, органу місцевого самоврядування та організацій міста щодо допомоги особам, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі

612f7e5ad9f1d__241133749_377582077257320_3833729254062746974_n.jpg

Покровський районний відділ №4 (Мирноградський міський відділ) філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області  - є центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері пробації.

Одним з видів пробації є пенітенціарна пробація, тобто підготовка осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового і побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання.

Орган пробації спільно з державними органами та органами місцевого самоврядування сприяють засудженим, які готуються до звільнення, у визначенні місця проживання після звільнення, влаштуванні до спеціалізованих установ для звільнених, госпіталізації до закладів охорони здоров’я осіб, які потребують стаціонарної медичної допомоги, працевлаштуванні працездатних осіб.

З метою організації роботи в зазначеному напрямку була проведена робоча зустріч з заступником міського голови – головою спостережної комісії Мирноградської міської ради  Тетяною Ситник, начальником управління соціального захисту населення  Світланою Востриковою та директором центру зайнятості Наталією Базилевич.

Завдяки взаємодії між службами створена більш ефективна система соціальної підтримки звільнених осіб. Таким чином звільнена особа має можливість отримати допомогу у вирішенні проблем, з якими стикається після звільнення, тобто повернутися до повноцінного життя у суспільстві.