Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

28.09.2021 10:22

Що слід встигнути зробити до опалювального сезону: корисний чек-ліст від YASNO

6152c2d549f8f__Готуємось-до-опалювального-сезону.jpg

Скоро розпочнеться новий опалювальний сезон. Як зменшити рахунки за комунальні послуги в холодну пору року? Постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO допомагає клієнтам зменшувати витрати на енергоресурси, підвищувати енергоефективність та підготував для жителів Донеччини корисний чек-ліст із заходами, які допоможуть збільшити комфорт взимку та зменшити енерговитрати.

Для зменшення втрат тепла:

  1. Перевірте двері та вікна в оселі на наявність щілин. За необхідності встановіть гумові ущільнювачі, відрегулюйте фурнітуру та доводчики. Щільно зачинені двері та вікна не дозволять теплому повітрю виходити на вулицю, а холодному – потрапляти в приміщення.
  2. Правильно розташуйте меблі. Розмістить шафи, комоди та столи біля холодних зовнішніх стін, а ліжка, дивани та крісла – біля тепліших міжкімнатних або міжквартирних стін. Так у ваших зонах сну та відпочинку буде триматись більш комфортна температура без додаткового нагрівання повітря.
  3. Придивіться до батарей в кімнатах: для ефективного розповсюдження тепла вони не мають перекриватись шторами, меблями або декоративними решітками. А щоб батареї не гріли стіни, а віддавали все тепло в приміщення, можна встановити позаду них тепловідбиваючі екрани з фольги.
  4. Якщо мешкаєте в багатоквартирному будинку, переконайтесь у наявності загальнобудинкового лічильника тепла. Він дозволяє сплачувати за фактично спожиті гігакалорії.
  5. До початку опалювального сезону варто звернутись до професійного енергоаудитора по комплексне обстеження житла – приватних або багатоквартирних будинків. Енергоаудитори YASNO визначать причини втрати тепла, допоможуть розробити шляхи їх усунення і прорахують вартість та строки окупності заходів з підвищення енергоефективності.

Для економії витрат електроенергії:

  1. Замість користування тепловентилятором оберіть енергоефективний обігрівач, який витрачає менше електроенергії. Сучасні тонкі керамічні обігрівачі, що не спалюють кисень і не сушать повітря, можна замовити в інтернет-магазині YASNO.
  2. Замініть лампи розжарювання на ощадливі LED-лампи. Вони світять так само яскраво, а споживають до 10 разів менше. Так ви зекономите на рахунках навіть за довшої роботи світильників.
  3. Перевірте розташування холодильника – для запобігання перевитратам електроенергії він має бути встановлений подалі від батарей, стояків опалення та обігрівачів.
  4. Коли бажаєте оновити побутову техніку, придивіться до моделей з класом енергоефективності «А», «А+» та вище. Обов’язково зверніть увагу на наявні додаткові еко-функції. Тоді ви будете впевнені, що ваш новий електроприлад споживає менше за попередній.
  5. Якщо не зробили раніше, встановіть набір від YASNO з двозонним лічильником для економії на рахунках за світло. З ним ви зможете користуватись ощадливим «нічним» тарифом і сплачувати 50% за спожиті кіловат∙години з 23:00 до 7:00.

«В опалювальний період мешканці квартир і приватних будинків зазвичай збільшують витрати на комунальні послуги. Для отримання кращої економії на рахунках ми радимо комплексно підходити до питань енергоефективності житла. Корисні побутові звички, сучасні технологічні рішення і поради спеціалістів допомагають мати комфорт в оселі й водночас заощаджувати кошти», – підсумував директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

YASNO-logo.png