Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

01.11.2021 13:31

YASNO нагадує, як знімати показання двозонного електролічильника та коли їх передавати

617fd048aeef8__Показання-двозонних-лічильників.jpg

Сьогодні для жителів Донеччини розпочався період передачі показань електроенергії за жовтень. Якщо на механічних (індукційних) лічильниках відображуються лише загальні показання спожитих кіловат∙годин, то власники двозонних приладів обліку бачать набагато більше інформації. Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO нагадує, які саме показання двозонних лічильників слід передавати на початку кожного місяця.

На екрані двозонного лічильника з інтервалом 10 секунд послідовно відображаються: сукупний обсяг спожитої електроенергії, показання кіловат∙годин за різними тарифами, дата, поточний час та інші параметри в залежності від моделі приладу. Щоб інформацію на електролічильнику було простіше розуміти, кожне показання має свій індекс, який стоїть поряд з цифрами.

У склад енергоефективних наборів від YASNO можуть входити двозонні прилади обліку електроенергії двох різних марок.  Так, на лічильниках GAMA індекс «1.5.8.1» вказує на тариф «день», а індекс «1.5.8.2» - на тарифну зону «ніч». А в залежності від типу лічильників NiK електроенергія за тарифом «день» має індекс «Т1.1» або просто «Т1», а за тарифом «ніч» - «Т1.2» або «Т2».

Саме ці показання слід передавати енергопостачальнику YASNO з 1-го по 3-е число кожного місяця будь-яким зручним способом: через форму на сайті YASNO, в Особистому кабінеті або мобільному додатку, у Viber-боті YASNO-online чи за телефонами контакт-центру (067/095) 65 26 000 та (0629) 52 60 00. А в разі сумнівів у коректності відображення показань на лічильнику слід звертатись до оператора системи розподілу.

«Ми постійно розвиваємо наші дистанційні сервіси для спрощення передачі показань, оплати рахунків і вирішення питань з постачання електроенергії та газу. Ці зручні способи зв’язку з постачальником надають клієнтам можливість зайвий раз не виходити з дому і не наражати на небезпеку власне здоров’я», – додав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

617fd04656ab0.png