Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

24.11.2021 16:14

#Cashless: Постачальник YASNO долучився до кампанії Нацбанку щодо переходу на безготівкові розрахунки

619e495e5781b__Партнерство-YASNO-з-НБУ_Cashless.png

YASNO долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії Національного банку України з популяризації безготівкових розрахунків #Cashless. Під час проєкту мешканці Донеччини дізнаються про сучасні можливості використання таких оплат – наприклад, для розрахунків за комуналку.

Цей проєкт – продовження інформаційних кампаній із безпеки готівкових платежів #АнатоміяГривні та з протидії шахрайству #ШахрайГудбай. До останнього також долучався YASNO.  У межах кампанії #Cashless Нацбанк разом з партнерами інформуватимуть українців про переваги і зручність безготівкових розрахунків: як відкрити рахунок у банку, які є типи платіжних карток, як працює онлайн-банкінг, як здійснювати  платежі та перекази через платіжні сайти та маркетплейси за реквізитами та QR-кодом. Крім того, детально пояснять, як працює NFC- технологія, як токенізувати платіжну картку та додати її у смартфон, «розумний» годинник або фітнес-браслет, а також нагадають основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків.

«Згідно з результатами дослідження, яке проводив Національний банк у 2020 році, платіжною карткою за останній рік користувалися 76% українців, проте онлайн-банкінгом – всього 21%. Ще досить значний відсоток громадян, отримавши зарплату, стипендію чи пенсію на картку, знімають з неї гроші в банкоматі та розраховуються готівкою», – розповів заступник голови НБУ Олексій Шабан.

YASNO постійно впроваджує та вдосконалює цифрові канали обслуговування, якими користуються вже майже 70% клієнтів. За допомогою Особистого кабінету та чат-бота у Viber мешканці Донеччини можуть за пару хвилин сплатити за електроенергію та газ без комісії, замовити набори з двозонним лічильником, сонячні електростанції «під ключ», системи зберігання енергії, енергоефективну побутову техніку з інтернет-магазину shop.yasno.com.ua. А у мобільному додатку YASNO, окрім цього, можна також розрахуватися за всю комуналку, інтернет, телебачення і мобільний зв’язок.

«Через карантин все більше українців переходить в онлайн-формат. YASNO піклується про зручність, безпеку та здоров’я клієнтів, і розвиток дистанційних сервісів – один з головних пріоритетів нашої компанії. Тому ми активно долучилися до компанії #Cashless, яка має на меті залучити ще більше громадян до безготівкових розрахунків. Ми завжди закликаємо клієнтів оплачувати спожиті енергоносії прямо зі смартфона або комп’ютера – це значно заощаджує час та кошти, адже комісія за платежі відсутня. А щоб допомогти рідним та сусідам, які не користуються інтернетом, ми впровадили можливість додавати до свого акаунту декілька особових рахунків», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

619e4959df8c9.png