Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

25.11.2021 15:53

За 2 роки YASNO встановив більше 80 домашніх сонячних електростанцій

619f959e77d86__Сонячні-станції-від-YASNO.jpg

Сумарна потужність приватних сонячних станцій в Україні перевищила 1 ГВт, повідомляє Держенергоефективності. Це вчетверо більше за потужність однієї з найбільших промислових СЕС Європи, розташованої в Покрові на Дніпропетровщині. Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO популяризує «зелені» рішення, тому максимально спростив встановлення сонячних станцій для своїх клієнтів. Замовити установку мешканці Донеччини можуть «під ключ».

В YASNO прагнуть показати українцям, що пасивний дохід із сонячною станцією – це просто та вигідно.

«У листопаді бренд YASNO святкує другу річницю. Коли ми його створювали, то ставили ціль не лише постачати клієнтам електроенергію та газ, а й за допомогою портфелю продуктів і рішень допомагати їм більш раціонально споживати ресурси, використовувати «чисті» джерела енергії, зменшувати витрати, отримувати дохід. Послугу зі встановлення домашніх СЕС ми надаємо «під ключ», тобто супроводжуємо замовника на всіх етапах – від розробки проєкту до інсталяції обладнання та оформлення «зеленого» тарифу», – пояснює директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

В YASNO відповіли на ТОП-3 найпоширеніших питань клієнтів щодо встановлення домашніх СЕС.

  1. Як працює домашня СЕС?

Панелі перетворюють сонячну енергію на електричну. Власник СЕС може використовувати її для потреб оселі, а залишок продавати в мережу, отримуючи прибуток за «зеленим» тарифом, розмір якого встановлює держава.

Попри те, що найбільше енергії модулі генерують влітку, виробництво не зупиняється і в інші пори року. Тож і дохід просьюмери отримують цілий рік протягом кількох десятиліть (термін експлуатації панелей – більше 25 років).

  1. Як встановити сонячну станцію?

Визначившись з характеристиками та обладнанням, слід обрати надійного партнера та придбати необхідні прилади. Крім того, потрібно змінити електролічильник на двонаправлений, щоб не лише купувати енергію з мережі, а й продавати її за «зеленим» тарифом. YASNO здійснює повний спектр робіт: комплектацію якісного сертифікованого обладнання, його доставку та встановлення, супутні роботи з заміни лічильника та підвищення потужності, якщо в цьому є необхідність, а після введення станції в експлуатацію – її гарантійне обслуговування.

  1. Як оформити «зелений» тариф?

Якщо потенційний просьюмер бажає продавати електроенергію за «зеленим» тарифом, то про його оформлення варто замислитися заздалегідь, ще до встановлення станції. Важливим фактором є технічна можливість підключення станції в мережу оператора системи розподілу (ОСР). У випадку нестандартного підключення його вартість може бути високою, а реалізація достатньо тривалою. YASNO допоможе отримати відповіді на ці запитання на ранній стадії та прийняти правильне рішення щодо типу та розміру СЕС. Тож підписуючи договір з YASNO, клієнт отримує повністю готовий проєкт з усіма документами і «зеленим» тарифом. Це заощаджує час та гроші, адже не потрібно звертатися до третіх організацій та стояти в чергах.

При самостійному встановленні станції після завершення робіт слід спочатку подати заяву до свого оператора системи розподілу (ОСР). Вирішивши питання щодо підключення, треба звернутися до постачальника електроенергії для оформлення «зеленого» тарифу.

619f9596bd2ab.png