Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

03.12.2021 15:15

Навчіть близьких сплачувати за комуналку онлайн: поради від YASNO та Нацбанку

61aa189fd1bc2__Допоможіть-близьким-сплачувати-онлайн.png

Розраховуватися за спожиті енергоносії за допомогою смартфону або комп’ютера – зручно, швидко та безпечно, особливо під час карантину. YASNO у межах інформаційної кампанії #Cashless від Національного банку України розповідає, як мешканці Донеччини можуть допомогти рідним та сусідам похилого віку оплатити комунальні послуги онлайн.

Як повідомляє Нацбанк, рівень фінансової грамотності українців зростає: із 11,6 бала у 2018 році до 12,3 бала цьогоріч (з 21 максимального). Однак він все ще залишається недостатнім серед людей віком старше 60 років. Саме тому найбільшої підтримки в опануванні безготівкових розрахунків потребує старше населення України, оскільки ця тема вимагає навичок не тільки з фінансової, а й цифрової грамотності. 

«Тому ми розраховуємо, що молоді люди допоможуть старшому поколінню познайомитися з нюансами безготівкових розрахунків та навчать їх сплачувати комунальні послуги онлайн і купувати в інтернеті», – сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан.

YASNO постійно розвиває та впроваджує нові цифрові сервіси для дистанційної оплати за електроенергію та газ і отримання послуг з електропостачання та енергоефективності. Допомогти близьким розрахуватися онлайн мешканці Донеччини можуть двома способами:

  1. Додати до свого акаунту в Особистому кабінеті декілька особових рахунків та оплачувати платіжки за своїх рідних;
  2. Зареєструвати знайомих похилого віку, у яких є смартфон або комп’ютер, в Особистому кабінеті, підписати на чат-бота у Viber YASNO-online або встановити мобільний додаток YASNO та навчити їх сплачувати онлайн у кілька кліків.

«Користуватися онлайн-сервісами YASNO – так само легко, як подзвонити по телефону. Розрахуватися за комуналку можна за пару хвилин не виходячи з дому. А в інтернет-магазині shop.yasno.com.ua зручно та вигідно обрати енергоефективні товари для економії: набори з двозонним лічильником і встановленням «під ключ», енергоефективну побутову техніку для дому, кліматичну техніку. Тому закликаємо жителів Донеччини допомогти рідним опанувати цифрові канали постачальника. А про всі тонкощі безготівкових оплат можна дізнатися на спеціальній сторінці НБУ #Cashless», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

61aa189dd0f83.png