Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

13.12.2021 11:54

Як нараховується сума до сплати за світло?

61b718609e40a__Як-нараховується-сума-до-сплати-за-світло.jpg

YASNO нагадує: остаточну суму до сплати за спожиту електроенергію жителі Донеччини можуть дізнатися після 5 числа в Особистому кабінеті на сайті постачальника, у паперових платіжках, що надходять щомісяця, за телефонами контакт-центру, через приватні повідомлення на офіційній сторінці у Facebook. Як нараховується сума в рахунку? Роз’яснює  постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»).

Сума до сплати за світло залежить від обсягу споживання та чинного тарифу. Кількість використаних кіловат-годин на основі показань лічильника, переданих клієнтом або зафіксованих контролером, розраховують відповідні оператори системи розподілу (ОСР). У Донецькій області це «ДТЕК Донецькі електромережі», «ДТЕК Високовольтні мережі», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Регіональні електромережі», «Укрзалізниця», НЕК «Укренерго».

Після розрахунку обсягу споживання клієнта ОСР надають ці дані постачальнику. Він проводить нарахування відповідно до діючого тарифу та виставляє рахунок.

За консультацією з питань нарахувань, оплати, заборгованості чи переплати за електроенергію слід звертатися до YASNO. Якщо потрібно скоригувати об’єми споживання електроенергії, треба зв’язатися з ОСР.

«YASNO піклується про своїх клієнтів та прозоро інформує жителів Донеччини про те, як нараховується сума до сплати за спожиту електроенергію. Варто пам’ятати:  якщо клієнт вчасно не передав показання лічильника, тоді постачальник отримує від ОСР розрахунок за середньодобовим споживанням. Передавати показання можна як оператору системи розподілу, так і постачальнику. Фіксувати та відправляти їх YASNO варто з 1 до 3 числа (включно) місяця, наступного за розрахунковим. Зробити це просто за допомогою наших онлайн-сервісів – Особистого кабінету, чат-бота у Viber, мобільного додатку, форми на сайті чи у Facebook», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

61b7185ebbac1.png