Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

10.08.2020 07:58

Які побутові звички допоможуть зменшити використання електроенергії?

5f30fe68d52e5174418731.jpg

В пік літнього енергоспоживання слід замислитись, чи все в оселі оптимізовано для раціонального використання електроенергії. Деякі побутові звички допоможуть зменшити споживання електроенергії. Електропостачальник YASNO підкаже, на що слід звернути увагу в оселі, щоб зберегти електроенергію та кошти.

  •    Раціонально     користуйтесь найбільш «прожерливими»     електроприладами    з нагрівальними спіралями та     термоелементами:

  •    Бойлер.     Зменшіть температуру нагріву води:     влітку приємно приймати прохолодний     душ.    

  •    Електрочайник.     Зранку закип’ятіть повний чайник і     перелийте воду в термос:  протягом     дня можна пити гарячі напої без зайвих     енерговитрат. Також очищуйте чайник     від накипу.

  •    Фен.     Влітку повітря в оселі тепле, отже не     потрібно встановлювати максимальну     температуру нагріву приладу або зменшити     його використання, адже волосся швидко     висушується самостійно.

  •    Праску     вимикайте в перервах у прасуванні.

  •    Кондиціонер,     який увімкнений протягом спекотного     дня, повинен працювати при зачинених     вікнах та дверях. А вночі, коли стає     прохолодніше, можна використовувати     режим «еко» або вимкнути прилад та     провітрити приміщення.

  •    Використовуйте     енергоефективне    LED-освітлення,     яке споживає на 80% менше електроенергії,     ніж звичайні лампи розжарювання.

  •    Вимикайте     з мережі прилади, якими не користуєтесь,    та зарядні пристрої після повної зарядки     гаджетів. Також не залишайте техніку     у  режимі «сну», щоб не витрачати     зайву енергію.    

  •    Якщо     у вас встановлений    двозонний     лічильник,     з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія     коштує вдвічі дешевше, користуйтеся     функцією «Відкладений старт» для     техніки, де він передбачений. Наприклад,     перемістіть роботу мультиварки, пральної     або посудомийної машини на економні     години.    

  •    Обирайте     техніку класу «А» та вище    – нові моделі більш енергоефективні     за старі.    

«З кожним роком рівень енергоспоживання зростає, адже кількість електроприладів  в оселях збільшується. YASNO радить, як зменшити суму в платіжці за світло, не обмежуючи комфорт. Сучасне освітлення, дотримання простих побутових звичок, використання двозонного лічильника допоможуть заощадити на оплаті за електроенергію до 50%», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.