Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

12.08.2020 05:11

Прибутковий кредит: клієнти YASNO можуть встановити сонячну електростанцію за кошти Ощадбанку

5f337a2738e42494483343.jpg

Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO разом з Ощадбанком допоможуть мешканцям Донеччини стати енергонезалежними та заробляти з мінімальними затратами. Відтепер можна оформити кредит на дахові сонячні панелі, системи зберігання енергії та сонячні станції «під ключ» та сплачувати його за допомогою «зеленого тарифу». Через 3,5 роки позичальник – власник домашньої СЕС може отримувати чистий прибуток.

Клієнт, який вирішив встановити у своєму домогосподарстві приватну сонячну станцію або придбати окреме обладнання, може обрати усе необхідне на сайті YASNO або звернутися за консультацією до енергоофісу YASNO. Фахівці розрахують вартість проєкта, який буде найбільше відповідати потребам клієнта, після чого майбутній просьюмер* може звернутися до експерта Ощадбанка для оформлення кредитування на суму від 100 тисяч грн до 1 млн грн.

Погашення кредиту відбуватиметься за рахунок продажу до мережі залишку виробленої СЕС електроенергії за «зеленим тарифом», встановленим державою. Витрати клієнта у такому випадку будуть мінімальними: перший внесок від 15% вартості проєкту, а решту постачальнику перераховує банк. Максимальний строк кредитування – 7 років. Все обладнання, що придбається, обов’язково страхується.

«Постачальник YASNO намагається не тільки підвищувати енергонезалежність клієнтів, а й допомагати їм заощаджувати кошти. Кредитування від Ощадбанку може майже повністю покрити вартість домашнього сонячного даху, а клієнту навіть не доведеться самому виплачувати гроші для погашення кредиту – за нього це зробить сонце. В середньому вже через 3,5 роки прибуток від продажу електроенергії за «зеленим» тарифом почне перевищувати витрати на обслуговування кредиту, а кошти від продажу залишку електроенергії вже надходитимуть просьюмеру як чистий прибуток», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

«Ощадбанк розуміє важливість розвитку енергоефективних рішень та альтернативної енергетики в Україні.  Понад два роки ми кредитуємо проєкти виробництва «зеленої» енергії.  Сьогодні вже більше 240 домогосподарств по всій Україні встановили сонячні та вітрові станції за допомогою кредитів Ощаду. Ми раді, що наша кредитна програма «Зелена енергія» стала доступною і для клієнтів YASNO на Донеччині», – зазначила Валерія Малахова, директор департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку.

Нагадаємо, YASNO окрім електроенергії та енергоефективних рішень відтепер постачає природний газ. Компанія вже отримала пакет ліцензій на постачання природного газу та веде переговори щодо укладання перших газових контрактів з юридичними клієнтами. YASNO також готується постачати блакитне паливо і населенню.

*Просьюмери (від англ. prosumerproducer – виробник + consumer - споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.