Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

23.07.2020 06:58

Як зменшити енергоспоживання смартфона: поради від YASNO

5f19354eaa5bc718606808.jpg

Сучасні смартфони – це повноцінні комп’ютери з потужними процесорами та великим запасом пам’яті. Але чим більший екран та кількість додатків, що працюють одночасно, тим частіше доводиться заряджати свій гаджет. Електропостачальник YASNO радить, як подовжити життя телефону від зарядки до зарядки та витрачати менше електроенергії.

  1.    Замініть     світлу тему в телефоні на темну.    Окрім економії заряда це також позитивно     впливає на зір, оскільки очі не     напружуються від яскравих кольорів.

  2.    Вимикайте     зарядний пристрій     з розетки.     Навіть коли телефон повністю заряджений,     він все одно споживає енергію.    

  3.    Забороніть     роботу всіх неважливих додатків у     фоновому режимі,     особливо енергоємних.    

  4.    Користуйтеся     функцією економії заряда батареї.     Коли процент вже невеликий, ця опція     зупиняє роботу енергоємних додатків     та приглушує підсвічування екрана.    

  5.    Активуйте     автоматичне регулювання яскравості     дисплею.     В залежності від часу доби та рівня     освітленості екран буде підсвічуватися     більше чи менше, що також зручно для     очей.

Якщо ви вирішили замінити свій старий телефон на новий, при виборі зверніть увагу на такі особливості:

  •    Ємність     акумулятора.    Сучасним смартфонам вже не вистачає     2000 чи навіть 3000 мА·год, яких було     достатньо ще кілька років тому. Тож     краще обирати більш ємні пристрої.

  •    OLED-екран    – він витрачає менше енергії за рахунок     того, що чорний колір на екрані виходить     шляхом «відключення» пікселя. Тобто     там, де на зображенні чорний колір,     ресурси акумулятора не витрачаються     на підсвічування. Тому чорна тема на     робочий стіл дозволяє додатково     економити заряд акумулятора на смартфонах     з OLED-дисплеями.

  •    Діагональ     екрану.     Якщо різниця в енергоспоживанні між     5,2 і 5,5 дюйма невелика, то між 5,2-дюймовим     смартфоном і 6-дюймовим вона вже більш     помітна.    

  •    Роздільна     здатність.     Різниця у дисплеї формата FullHD та вище     не помітна для людського ока. Тож     користувачу немає потреби переплачувати     за більш високу щільність пікселів.    

«Смартфони настільки увійшли в наше життя, що ритуал їх заряджання щовечора сприймається нами як щось традиційне. Проте кожен може подовжити час роботи гаджету до двох або навіть більше діб, а отже, зменшити витрати на електроенергію. А якщо встановити двозонний лічильник і використовувати розумну розетку, то можна запрограмувати увімкнення зарядки вночі, щоб сплачувати за спожиту електроенергію вдвічі менше. Ці корисні пристрої разом з енергоефективними LED-лампами можна придбати у складі набору Розумний Watt», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.