Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

13.01.2022 15:03

Донеччина у «жовтій» зоні: про що варто пам'ятати боржникам за електроенергію

61e03938bbd8d__Про-що-варто-пам'ятати_YASNO.JPG

Відповідно до законодавства заборона на відключення населення через заборгованість за комунальні послуги діє лише у регіонах, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки та протягом 30 днів після його скасування. Наразі для Донеччини цей термін вже сплив, тому постачальник YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги») закликає мешканців області перевірити стан особового рахунку та терміново розрахуватися за світло, аби уникнути негативних наслідків.

У разі накопичення заборгованості за електроенергію споживачу надається попередження не пізніше, ніж за 10 робочих днів до запланованої дати відключення. Щоб залишатися зі світлом, важливо встигнути внести платіж у цей строк, враховуючи, що кошти можуть надходити на рахунок постачальника протягом 3 банківських днів.

Сплатити за світло постачальнику YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги») можна одним зі зручних способів:

У випадку відключення клієнту окрім погашення заборгованості також необхідно сплатити послугу відновлення електропостачання, що включає вартість відключення та повторного підключення. Після цього оператор системи розподілу здійснює відновлення постачання протягом трьох робочих днів у містах та п’яти – у сільській місцевості.

Щоб не мати зайвих клопотів та додаткових витрат, YASNO радить мешканцям Донецької області регулярно та в повному обсязі сплачувати рахунки за світло – щомісяця до 20 числа.

«Ми піклуємося про комфорт клієнтів, тому завчасно нагадуємо про несплачені рахунки, пропонуємо зручні способи оплати онлайн чи офлайн, консультуємо з питань нарахувань та платежів. Закликаємо жителів Донеччини відповідально ставитись до своїх обов’язків щодо розрахунків з електропостачальником», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

61e0392a536de.png