Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

15.09.2020 10:37

Як підготуватися до опалювального сезону

5f60998735e4f099263087.png

На Донеччині новий опалювальний сезон 2020/2021 має розпочатися через місяць, але готуватися до нього краще вже зараз. Зменшити витрати на електричну та теплову енергію в холодну пору року можливо завдяки енергоефективним порадам від електропостачальника YASNO.

  •    Холоднішати     по ночах може вже напередодні опалювального     сезону, тож багатьом доводиться     користуватися електрообігрівачами.     Щоб не втрачати тепло та не перевитрачати     електроенергію на додаткове опалення,     усуньте всі щілини навколо дверей і     вікон за допомогою ущільнювачів, а за     можливості замініть старі вікна на     нові енергоощадні.

  •    Обирайте     енергоефективні обігрівачі. Вони     грітимуть ефективніше, а електроенергії     витрачають значно менше. Сучасні тонкі     керамічні обігрівачі можна обрати     на сайті YASNO.

  •    Замініть     лампи розжарювання на енергоефективні     LED-лампи,     які темними зимовими вечорами будуть     заощаджувати до 90% витрат на освітлення     та слугуватимуть 5-8 років без заміни.

  •    Підтримувати     комфортну температуру допоможе     відбиваючий екран з фольги за радіатором.

  •    Взимку     не слід закривати батареї шторами,     меблями або декоративними решітками,     щоб не перешкоджати розповсюдженню     тепла. Крім того, пил та бруд на радіаторі     можуть знизити тепловіддачу.

  •    Багато     тепла втрачається через підлогу, тож     варто постелити килим, з яким буде     комфортніше.

  •    Зверніться     до професійного енергоаудитора, щоб     він виконав комплексне енергетичне     обстеження будинку, аби визначити     причини втрати тепла. Енергоаудитори     YASNO    також допоможуть скласти енергоефективні     заходи, їхню вартість та окупність.

  •    Якщо     ви мешкаєте у багатоквартирному будинку,     то варто пересвідчитися, чи встановлений     загальнобудинковий лічильник тепла.     З ним ви будете сплачувати лише за     фактично спожиті гігакалорії тепла.

«Зазвичай витрати на комунальні послуги в опалювальний період збільшуються, тож питання економії постає дуже гостро. Споживання електроенергії може збільшитися до двох разів порівняно з літнім періодом. Зменшити суми в платіжках за світло до 50% можна за допомогою енергоефективного набору Розумний Watt, з яким ви отримаєте сучасні LED-лампи, а також двозонний лічильник, який дозволяє сплачувати вдвічі менше за електроенергію з 23:00 до 7:00, та розумну розетку, щоб програмувати роботу найбільш енерговитратних приладів на потрібний час», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.