Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

26.10.2020 11:30

Який обігрівач обрати?

5f96b39dba7f6862518972.jpg

Один із найпоширеніших способів обігріву оселі – використання обігрівачів. YASNO розповідає, який прилад краще обрати, щоб створити в приміщенні комфортні умови та економити електроенергію.

  •    Керамічний     обігрівач накопичує     тепло у своїх пластинах і віддає його     приміщенню. Споживає  0,5-1,5 кВт∙год     електроенергії. YASNO    рекомендує звернути увагу на сучасні     ультратонкі     керамічні панелі,     що обігріють приміщення площею від 8     до 15 м². Такі моделі енергоефективні     та екологічні: не спалюють кисень, не     сушать повітря, не виділяють хімічних     сполук або неприємних запахів, а також     гарантують пожежну безпеку та виключають     можливість опіків.    

  •    Конвекторний обігрівач    також енергоефективний. Він швидко     нагріває приміщення, не забруднює     повітря, безпечний у використанні. В     залежності від моделі споживає від 0,5     до 1,5 кВт∙год електроенергії.

  •    Масляний обігрівач    обирають через те, що після вимкнення     у кімнаті зберігається накопичене     тепло. Прилад споживає електроенергії     більше – в середньому 1,5-2,5 кВт∙год.

  •    Інфрачервоним     обігрівачем    найкраще обігрівати великі кімнати та     приміщення з протягами, адже він нагріває     не повітря, а предмети, які й віддають     тепло. Споживає від 0,5 до 1,5 кВт∙год     електроенергії.    

  •    Тепловентилятор    добре обігріє невеликі приміщення, але     він споживає від 2 до 4 кВт∙год     електроенергії.

Таким чином, якщо користуватися обігрівачем щодня по 6 годин протягом місяця, то споживання керамічного, конвекторного чи інфрачервоного складе 90-270 кВт∙год,  масляного – 270-450 кВт∙год, тепловентилятора – 360-720 кВт∙год.  

«Витрати на комунальні послуги в опалювальний період збільшуються, споживання електроенергії зростає. Тому варто віддавати перевагу енергоефективним обігрівачам. А додатково зменшити суми в платіжках за світло можна за допомогою енергоефективного набору Розумний Watt з двозонним лічильником, який дозволяє сплачувати вдвічі менше за спожиту з 23:00 до 7:00 електроенергію. У наборі також є LED-лампи та розумна розетка, щоб програмувати роботу найбільш енерговитратних приладів на потрібний час», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.