Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

09.07.2020 12:20

Скільки можна заробити на домашній сонячній електростанції?

5f070bc5d3878953616554.png

Мешканці Донеччини вже встановили 477 приватних станцій, що перетворюють енергію сонця на електричну. Для зручності клієнтів, які розмірковують придбати сонячні панелі, постачальник YASNO створив калькулятор прибутковості станції. Відтепер кожен споживач може розрахувати, яка потужність установки буде оптимальною саме для нього та скільки він зможе заробити.

Частину виробленої електроенергії просьюмери* Донеччини використовують на власні потреби, а надлишок продають у мережу за «зеленим» тарифом

У червні в Донецькій області з’явилося 19 нових приватних електростанцій. Яскраве літнє сонце дозволило просьюмерам згенерувати майже 2 млн кВт·год енергії і заробити за «зеленим» тарифом 7,6 млн грн. Всього ж за півроку 2020-го YASNO придбав у власників домашніх станцій регіону 33 млн кВт·год «чистої» енергії на суму 26,6 млн грн. Лідери за кількістю установок – Маріуполь (114), Слов’янськ (54), Мангуш (51), Нікольське (49).

Щоб розрахувати прибутковість сонячної станції** через онлайн-калькулятор, достатньо:

  1.    Обрати     область, де розташоване житло;

  2.    Зазначити     приблизне споживання електроенергії     за місяць;

  3.    Обрати     бажану потужність станції.

В залежності від обраної потужності клієнт зможе побачити:

  •    скільки     електроенергії     станція     згенерує за     рік;

  •    скільки     вдасться     заощадити на електроенергії на власні     потреби будинку;

  •    скільки     власник станції заробить.

Таким чином можна зорієнтуватися, яка мінімальна потужність вам підходить. Щоб отримати більш детальний розрахунок та консультацію фахівців YASNO, варто заповнити опитувальний лист з технічними даними будинку. Звісно ж, кожен дах генеруватиме різну кількість енергії в залежності від регіону, класу устаткування, затінення, кута нахилу тощо. Тож результат надається опосередкованим з можливим відхиленням до 5%.

«Окупність домашньої сонячної станції складає в середньому 5 років, а можливість відчути себе повністю енергонезалежним доступна одразу після встановлення. YASNO допомагає клієнтам визначитися, наскільки потужну станцію слід обирати в залежності від потреб родини. До того ж такі станції можуть встановити не тільки приватні клієнти,  а й ОСББ та бюджетні організації під компенсацію власних потреб, що є найбільш вигідним і простим рішенням», – зауважив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

*Просьюмери (від англ. prosumerproducer – виробник + consumer – споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.

** Розрахунок для сонячних станцій, введених в експлуатацію у 2020 році.