Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

25.06.2020 09:01

Спекотна пора: як заощадити на електроенергії, якщо встановлений кондиціонер

5ef4682c0688c389388001.jpg

Поки стовпчик термометра піднімається до +30, знаходитись у квартирі чи в офісі без кондиціонера неможливо. Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO розповідає, як заощадити на електроенергії, якщо в приміщенні встановлений кондиціонер.

На ринку кліматичної техніки представлені різні моделі кондиціонерів. Вони можуть бути стильні, безшумні, з Wi-Fi керуванням, розраховані на різну площу і бюджет. Кожен клієнт може знайти і підібрати оптимальний для себе варіант. Важливо памятати, що чим сучасніша модель кондиціонера, тим менше електроенергії він споживає. В середньому це 1 кВт за годину роботи, в залежності від потужності пристрою. 

Вдома сплачувати менше за електроенергію можна, якщо встановити двозонний лічильник. З ним електроенергія для населення, спожита з 23:00 до 7:00, коштує вдвічі дешевше. Двозонний лічильник можна придбати у складі енергоефективного набору Розумний Watt на сайті YASNO. А підібравши ще й сучасні розетки з функцією контролю енергоспоживання, можна керувати роботою кондиціонера через безкоштовний мобільний додаток, а також дізнаватись обсяг і вартість використаної електроенергії, завдяки функції електромоніторингу. 

Якісно охолодити приміщення допоможуть прості поради від YASNO:

  1.    Встановіть     жалюзі або заклейте вікна спеціальною     плівкою, що віддзеркалює тепло й світло;

  2.    Вимикайте     електроприлади, які не використовуєте;

  3.    Робіть     вологе прибирання;

  4.    Зачиняйте     вікна та двері, коли працює кондиціонер;

  5.    Використовуйте     сучасні моделі кондиціонерів класу     енергоефективності А     та А+;

  6.    Охолоджуйте     лише ту частину приміщення, де знаходитесь     більше всього часу, наприклад кімнату,     де ви облаштували своє робоче місце;

  7.    Регулярно     очищуйте кондиціонер і заправляйте     охолоджувачем;

  8.    Обирайте     ощадливий     режим «Sleep» для кондиціонера уночі;

  9.    Налаштуйте     увімкнення/вимкнення     кондиціонера за допомогою вбудованого     таймеру або «розумної» розетки.

«Сучасна кліматична техніка дозволяє людині комфортно себе почувати в приміщенні за будь-якої температури. Щоб при цьому не переплачувати за електроенергію, яку споживають такі прилади, ми радимо використовувати енергоофективні рішення і продукти від YASNO: Розумний WattLED-лампи, розумні розетки. До речі, на енергоефективні набори Розумний Watt до 30 червня діє знижка 5%», – зазначив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.