Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

20.11.2020 09:25

62 млн грн за рік заробили власники сонячних електростанцій Донеччини

5fb78bbae624a700666153.jpg

До річниці бренда YASNO електропостачальник підсумував, яким цей рік був для просьюмерів* області. Компанія підтримує перехід на чисті джерела енергії, здійснює виплати за «зеленим» тарифом, а також  пропонує послуги зі встановлення сонячних дахів «під ключ».

Домогосподарства Донеччини, що встановили сонячні електростанції, виробляють електроенергію на власні потреби, а надлишок продають у мережу за «зеленим» тарифом, що встановлений державою. За останній рік у Донецькій області додалося 307 нових просьюмерів, а загалом у регіоні їх тепер 578.

За рік просьюмери згенерували 15,6 млн кВт·год чистої енергії, з якої понад 90% продали у мережу. Заробили з цього 62 млн грн, які клієнтам сплатив постачальник електроенергії YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»).   

«Це пряма вигода для всіх. Домогосподарства заощаджують на рахунках і мають прибуток. А самі сонячні електростанції – екологічні та не створюють шкідливих викидів у довкілля. У середньому вони окупають себе вже у перші 5 років, втім, користь від них клієнти відчувають вже у перші місяці. Домогосподарства стають енергонезалежними та eco-friendly. Найбільше прихильників сонячної енергії у Маріуполі, Слов’янську та Нікольському», – сказав директор YASNO у Донецькій області Олександр Северін.

*Просьюмери (від англ. prosumerproducer – виробник + consumer – споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.