Логотип

Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

03.12.2020 09:36

YASNO підготував мульт-відповіді на найчастіші запитання з електроенергії

5fc8b1e3ba3d6056976400.jpg

YASNO підготував мультиплікаційні поради, що допоможуть розібратися, до кого та з яких питань електроенергії необхідно звертатися. Вже два роки населення забезпечують електроенергією дві окремі компанії – постачальник та оператор системи розподілу (ОСР). Постачальником електроенергії для жителів Донеччини є YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»). Функції ОСР виконують «ДТЕК Донецькі електромережі», «ДТЕК Високовольтні мережі», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Регіональні електромережі», «Укрзалізниця», НЕК «Укренерго».

«Щоб швидко вирішити питання з електроенергії, варто пам’ятати, коли звертатися до ОСР, а коли – до YASNO. Ми розуміємо, наскільки це важливо для клієнтів, тому постійно нагадуємо про функції компаній. Корисні підказки зібрані на окремій сторінці нашого сайту «Коли звертатися до YASNO та на сторінці у Facebook. Також на каналі в YouTube ми підготували серію  анімаційних відео, які допоможуть клієнтам зорієнтуватися, куди звертатися з питань електроенергії», – сказав директор YASNO у Донецькій області Олександр Северін.

Найчастіше жителі Донеччини шукають відповіді, коли:

  •    Зникло     світло або нестабільна напруга

З питань відсутності електропостачання, планових відключень, ремонту електромереж, нестабільної напруги необхідно звертатися до ОСР, до мереж якого підключено будинок.

  •    Є     питання щодо нарахувань у платіжці та     необхідно сплатити за світло

ОСР здійснює розрахунок обсягів споживання (кількість використаних кВт∙год) клієнта та надає ці дані постачальнику. На основі обсягів споживання постачальник проводить нарахування суми відповідно до тарифів, встановлених державою, а також формує рахунки, надсилає платіжки та приймає платежі від клієнтів. Тож за консультацією щодо розрахунків, оплат, заборгованості чи переплати необхідно звертатися до YASNO.

  •    Несправний     лічильник

Звернення щодо заміни, ремонту, опломбування, параметризації лічильника потрібно направляти оператору системи розподілу.

  •    Плануєте     встановити двозонний лічильник, щоб     заощаджувати електроенергію та кошти

YASNO допоможе підібрати енергоефективний набір Розумний Watt з послугою встановлення «під ключ». До складу набору входять двозонний лічильник, з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія коштує вдвічі дешевше, «розумна» розетка з таймером для автоматичного вмикання/вимикання електроприладів у потрібний час та набір LED-ламп.    

  •    Необхідно     передати показання лічильника

Показання лічильника приймають і ОСР, і YASNO. Щоб сплачувати лише за спожитий обсяг електроенергії, фіксувати й передавати показання необхідно кожного місяця з 1 по 3 число.

  •    Плануєте     перейти на тариф «електроопалення»

ОСР приймає заявки на збільшення приєднаної потужності, а також оформлює технічну документацію. Після цього необхідно звернутися до постачальника YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»), який призначає тариф «електроопалення». 



Куди звертатись з питань електроенергії? (відео)

5fc8b1f14c536323389499.jpg 5fc8b1f60f1d3479490747.jpg